Pesto z medvedieho cesnaku

8:32


A mám tu ďaľší recept z medvedieho cesnaku. Určite všetci poznáte bazalkové pesto, ale skúsili ste už pesto z medvedieho cesnaku? Tento recept bol tak trochu experiment /milujem experimenty v kuchyni/ a vydaril sa. Príjemná obmena bazalkovej klasiky a ak máte radi zaujímavé chute, rozhodne to vyskúšajte.

Pesto z medvedieho cesnaku 
  • medvedí cesnak /asi tak 10 listov/
  • 2 polievkové lyžice slnečnicového oleja 
  • 2 polievkové lyžice orieškov kešu /môžete použiť aj píniové oriešky, alebo mandle/
  • 1 polievková lyžica nastrúhaného parmezánu

Z listov odstránime stopky. Umyté listy medvedieho cesnaku rozmixujeme s ostatnými ingredienciami. Pesto je najlepšie skonzumovať ešte v deň prípravy, prípadne do nasledujúceho dňa.


A takto vyzerá hotové pesto. Krásna a svieža zelená farba, čo poviete ?


Špagety uvarené al dente s pár lyžičkami pesta a posypané s nastrúhaným parmezánom. 
Parmezán mám v zásobe, v mrazničke už  nastrúhaný, pred použitím len vytiahnem z mrazničky a hneď sa každé jedlo zmení na delikatesu. 


Dobrú chuť.

You Might Also Like

25 komentárov

  1. možná to bude znít divně, ale opravdu miluju česnek v jídle! strašně ráda si třeba orestuji fazolky a do nich přidám nakrájený česnek. je to lahoda! tvůj recept zkusím :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. orestované fazulky s cesnakom, to znie dobre! dik za tip :))))

      Odstrániť
  2. Ahoj, nominovala jsem tě u sebe na blogu do Versatile Blogger Award, tak budu ráda, když se na to koukneš a třeba se i zapojíš. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jeej, ďakujem za nomináciu, veľmi, veľmi si to vážim a určite sa zapojím :)

      Odstrániť
  3. medvedimi receptami sa to teraz len hemzi na blogoch a pesto je uzasna vec, jednoducha a uplne samotne staci na ochutenie celeho jedla, co je na nom to uzasne :-) dobra volba...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. medvedí cesnak je super a škoda, že sa dá konzumovať len pár týždňov do roka a u nás už začína kvitnúť :( ...a pesto je naozaj jednoduché a dobré...:)

      Odstrániť
  4. Ahoj. Nominovala jsem Tě na svém blogu do Versatile Blogger Award =)
    anesagill.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  5. z medvedieho cesnaku som ešte nerobila, ale vyzerá to super! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, škoda len, že už začína kvitnúť :)

      Odstrániť
  6. I actually had to google wild garlic/bear's garlic since I've never seen it. Brilliant idea for a pesto though!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Wow...nadherny blog, ale strasne nebezpecny.Hrozne se cloveku u jeho prohlizeni sbihaji sliny!!!
    Urcite nejaky tvuj recept co nejdriv vyzkousim...snad to zvladnu i kdyz v kuchyni jsem docela antitalent.
    Hned se hlasim mezi followery.
    CHIC SICILY

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jeej ďakujem, veľmi sa teším:)))...recepty sú to všetko veľmi jednoduché, čo sa týka aj surovín aj prípravy, tak si myslím že ich zvládneš :)

      Odstrániť
  8. mnam, vyzerá to fakt výborne. ja milujem špagety tak to by som si teda pochutila.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. a ak máš rada k tomu aj cesnak a parmezán tak si určite pochutíš :)

      Odstrániť
  9. Drahá Bibo,
    musím Ti říct, že Jana (Chic Sicily) má naprostou pravdu. Nebezpečné je to tady ;-), hlavně v noci, protože to pak chodím na obhlídku do "mslného košíčku" a do ledničky. Ale odpustím Ti to, jaké chutě mi pořád děláš, protože jsi moje oblíbené isnpirativní děvče. ;-)
    Vivi

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Vivi v žiadnom prípade nedrž diétu! budem rada keď ti aj naďalej budem robiť chúťky...

      Odstrániť
  10. práve minulý týždeň som robila toto geniálne pesto, ale použila som olivový olej a oriešky som dala vlašské, myslím si, že perfektne ladia s medvedím cesnakom. musím povedať, že u mňa toto pesto jednoznačne vyhralo nad bazalkovým...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no aj tie vlašské mohli byť super! musím s tebou súhlasiť, toto pesto je super hlavne tá cesnaková pikantná chuť :)

      Odstrániť
  11. super recept, budu muset jít natrhat

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ponáhľaj do lesa, lebo začína kvitnúť... a potom až zase o rok :)

      Odstrániť
    2. neskusala si ho zavarit v pohariku aby vzdržsla le zamrazit už hotove pesto-... mam ho kupo doma tak uvažujem že ako okrem tinkturz ho zachovat na nejake cas

      Odstrániť

hand-made návody

Celkový počet zobrazení stránky

Top kulinárske blogy

Subscribe